Munkatársaink

2022-től vagyok Life coach , életvezetési segítő. Hivatásomnak érzem a segítést, a meghallgatást az együtt gondolkodást. Az “engedd el” szerintem nem működik, gondold máshogy, hátha úgy könnyebb megérteni, elfogadni az adott nehézséget. A segítségnyújtás számomra egy lehetőség a bajba jutott emberek nehézségeinek könnyítésére, vagy a gondjaiknak megoldására.

bővebben…

Göldner Krisztina

coach

Közel öt évtizedes segítői tapasztalatommal, az átélt segítő beszélgetések élménye alapján leszek javára azoknak, akik hozzám fordulnak.

A jelenlétem lényege: meghallgatni, megérteni és együtt keresni a járható utat, amely úton örömforrások rejlenek. Mindezt 20 év mentálhigiénés képzésben eltöltött egyetemi oktatói munkával is erősítettem.
Feladatomat a teológus, gyógypedagógiai tanár, mentálhigiénés szakember és szupervizor végzettségekkel vállaltam.

A személyes hátterem a több gyermekem és a sok unokám jelenléte.

bővebben…

Vaski Ferenc

mentálhigiénés szakember

A PTE Bölcsészettudományi Karán végeztem magyar nyelv és irodalom szakos tanárként, 2012-ben. Pécsen és Budapesten dolgoztam az oktatás területén tanárként, és kipróbáltam magam élménypedagógiai, felnőttképzési területeken, illetve tréningek vezetésében is. 2019 óta elsősorban középiskolai pedagógusként dolgozom.
Biblioterápiás szemléletmódot és eszközöket évek óta alkalmazok az iskolai munkám során osztály és csoport szinten egyaránt. Az ebben rejlő lehetőségek kihasználására, valamint, hogy szélesebb körben is alkalmazni tudjam tudásomat és tapasztalataimat, 2022-ben fejlesztő biblioterapeuta szakirányú végzettséget szereztem a MATE Kaposvári Campusán.
Feleségemmel és kislányommal Kaposváron élünk.

bővebben…

Kántor Péter

biblioterapeuta

Sok évnyi orvosi tapasztalattal szeretnék az Irgalmasság Házában a mozgásszervi panasszal hozzám forduló embereken segíteni. 41 éves kórházi pályafutásom során számos kihívással találkoztam, és mindig a betegek testi-lelki gyógyulásának előmozdítása, mozgásteljesítményük javítása volt a legfontosabb számomra. Az egyetem elvégzését követően 1980-tól dolgoztam nyugdíjba vonulásig a Kaposi Mór Oktató Kórházban a Mozgásszervi rehabilitációs osztályon. Ez alatt az idő alatt lehetőségem volt széles körű tapasztalatot szerezni a reumatológia és a mozgásszervi rehabilitáció területén egyaránt.

bővebben…

Dr. Brigovácz Éva

reumatológus, rehabilitációs szakorvos

Coach vagyok. Minden amivel eddig foglalkoztam, amiben képződtem az emberekről szólt: tanító – tanulásban akadályozottak pedagógiája szakos tanárként szereztem diplomát, Családakadémiát, Családi Életre Nevelés- valamint Teen Star szexuálpedagógiai képzést végeztem. Ötgyermekes édesanya vagyok.

Abban a partneri támogató folyamatban ami az ügyfél és a coach között működik, a fentiekből nyert tapasztalataim nagyon jól támogatják a munkámat.

Hálás vagyok, amiért coach lehetek. Szeretek emberekkel dolgozni, figyelni rájuk, a kapcsolódás számomra erőforrás. Ugyanakkor élvezem, hogy a coaching egy dinamikus, előremutató, tudatosan felépített
folyamat. Itt valóban dolgoznia kell az ügyfélnek, gyakran túllépnie magán, amiből én nem is nagyon engedek és amihez támogató, lelkesítő közeget biztosítok.

bővebben…

Szeifertné Győrfy Zsófia

coach

2005-ben költöztem lelkész férjemmel Somogy Vármegyébe. Két gyermekünk született. 2015 óta vagyok a Kaposi Mór Oktató Kórház református kórházlelkésze, a Lelkigondozói Szolgálat vezetője. A teológia mellett szociális és mentális szakirányba képeztem magam tovább. Ezekből nyert ismereteimet igyekszem a betegek és a kórházi munkatársak támogatására, lelkigondozására fordítani. 

bővebben…

Perpékné Papp Éva

Bálint-csoport vezető

Alapvégzettségem jogász, 35 éve ügyvédként tevékenykedem.

2013-15 között pszichodráma önismereti csoportba jártam, majd 2016-18 között mentálhigiénés végzettséget szereztem a SOTE mentálhigiéné szakirányú továbbképzésén.
2019-21 között végeztem el a MCSE családterápiás képzésének alap, majd 2021-22-ben a szupervízió I. évét is, így jelenleg képzésben lévő családterapeuta vagyok.
2023-ban elvégeztem az Érzelmi Fókuszú Terápiás képzést.
Olyan családokat és párokat várok, akik hisznek abban, hogy a kapcsolatuk helyrehozható, hogy van remény.

bővebben…

Dr. Farkas Géza

mentálhigiénés szakember

2016-ban kezdtem el a Fizikai közérzetjavító masszőrképzést, miután korábban magam is megtapasztaltam a masszázs jótékony hatásait.

Középiskolai tanulmányaim alatt sok más mellett az emberi test működése is érdekelt, azonban látássérülésem miatt nem volt lehetőségem egészségügyi területen folytatni tanulmányokat. Végül úgy döntöttem, hogy masszőrként próbálok segíteni a hozzám forduló vendégeknek a fizikai panaszaik enyhítésében.

bővebben…

Németh Ferenc

masszőr

Több, mint 25 éve szegődöm társául azoknak (egyéneknek, csoportoknak), akik segítségért fordulnak hozzám.  Kísérem őket kisebb-nagyobb kríziseikben, hogy a nehézségből növekedés, a fájdalomból  fejlődés fakadjon. A közös úton új szempontokkal, új eszközökkel, az erőforrások mozgósításával együtt találunk távlatokat. Tapasztalataimban érlelt Reménnyel vagyok jelen azok számára, akik az önmagukkal és másokkal való kapcsolatukban, akár életük értelméről gondolkodva keresnek válaszokat. Világnézeti hovatartozástól függetlenül pszichológusi és szupervizori szakmai eszköztárammal segítek, hogy megtalálják helyüket, és hivatásukban, munkájukban kibontakozzanak. Aki lelkiségi témában szólít meg, azzal az Istenhez fűző egyre bensőségesebb kapcsolat  lehetőségeiről beszélgethetünk.

Sok éve tapasztalom a kapcsolódás erejét és azt, hogy az igaz kapcsolatban új élet születik. Hiszek a Találkozás gyógyító erejében, és a Jelenlétben.

A  Találkozásban  átváltoznak a történeteink, mi magunk is átalakulunk.

Szakemberként, szerzetes testvérként szeretettel várom azokat, akik megtisztelnek bizalmukkal.

bővebben…

Törőcsik Júlia Mária SSS

tanácsadó szakpszichológus, szupervizor, gyásztanácsadó, lelkigondozó, lelkigyakorlat-kísérő

„Adj szót fájdalmadnak…”

Ha a várandósság alatt – akarva vagy akaratlanul – veszítetted el gyermekedet vagy bármilyen veszteség miatt érzel szomorúságot, gyere oszd meg, hogy megértésre találj. 

A mesék és rajzolt képek lesznek segítségünkre ezen a rögös, szép úton.

Szeretettel várlak!

bővebben…

Bornemisza Ágnes

mentálhigiénés és gyásztanácsadó szakember

Pedagógus, mentálhigiénés és közösség segítő szakember, Bálint csoport társvezető, személyközpontú tanácsadó-jelölt.

Pedagógusként 26 éve, segítő szakemberként 7 éve dolgozom a Kaposvári Munkácsy Mihály Gimnáziumban. Fő segítői tevékenységeim közé tartozik az egyéni mentálhigiénés esetvezetés személyközpontú fókusszal serdülők és felnőttek számára. Az Irgalmasság Házában Bálint-csoportok társvezetőjeként Perpékné Papp Éva kollégámmal segítem a hozzám fordulókat.

bővebben…

Rajnai László

Bálint-csoport társvezető

34 éve dolgozom gyógytornászként.

Az Irgalmasság Házában Egészségmegőrző tornafoglalkozásokat tartok kedd délutánonként 15:30-tól.

Várom azok jelentkezését, akik egyénileg vagy csoportosan minden porcikájuk megmozgatására , felfrissítésére vágynak.

bővebben…

Ozsváth Györgyné Ági

gyógytornász

Orvos és művészetterapeuta vagyok. Ez a sajátos kombináció tükrözi, hogy a művészetek mindig is nagyon közel álltak hozzám, ugyanakkor a másik emberre figyelés, a neki való segítségnyújtás is épp oly fontos számomra. Nagy örömet jelentett, amikor rátaláltam a művészetterápia módszerére,  amelyben ezek  ötvöződnek, a gyógyítás és a művészetek, a  pszichológia és a kreativitás, a játékosság és a mélység. 

Nagy szívügyem az egyházi zenei szolgálat is. A magánéletben négy gyermekes édesanyaként és feleségként nézek szembe a mindennapok kihívásaival.

bővebben…

Magyar Éva

művészetterapeuta, orvos

Védőnőként egy élet – egy kisgyermek kezdeti éveiben segítek anyákat, családokat. Közben tapasztalom, hogy a beteljesedett vágyak és kiteljesedő életfeladatok gyakran nem csupa örömöt és harmóniát jelentenek életükben, inkább küzdelmes, kétségekkel, félelmekkel néha fájdalmakkal is teli döntések sorozata ez.

Segítő hivatásom teljesítéséhez ezért a magam és a rámbízottak
„egész”-sége érdekében tanultam mentálhigiénés ismereteket is. Azóta a segítő
beszélgetés eszköztárával próbálom a személyes, egyéni segítő-támogató szolgálatot végezni. A bibliodráma pedig személyes és szakmai hitvallásom találkozása. Teljes emberi valónkat érinti, a történeteken keresztül
találkozhatunk önmagunkkal, a másik emberrel és Istennel, aki épp e hármasban foglalja össze a tökéletességre vezető utat: Isten, az embertárs és önmagam szeretetét.

bővebben…

Turi Beáta

védőnő, mentálhigiénés szakember, bibliodráma vezető

Az ELTE-n végeztem biológusként, PhD fokozatot funkcionális MRI témában szereztem. Családakadémia, Családi Életre Nevelés, valamint TeenStar személyiségfejlesztő és szexuálpedagógiai képzésben vettem részt. Ezen kívül a „9 hónap – 1 tanév” életvédelmi és a „Támasznyújtás pre- és perinatális gyász esetén” képzést is elvégeztem.

A Kaposvári Egyházmegye egyik életvédő referenseként szívügyem minden magzati élet védelme, az abortuszok megelőzése. A prevenció mellett fontos számomra a krízisben levő kismamák támogatása. Ezen kívül a magzatvesztés utáni gyászfeldolgozásban segítek, részt veszek a „Ne félj, nem ítéllek el!” lelkigyakorlatok vezetésében, pre- és perinatális gyász utáni támasznyújtásban.

Creighton Módszer oktatóként kiemelt fontosságúnak tartom a gyermekre vágyó házaspárok testi és lelki segítését, valamint a termékenységtudatosság népszerűsítését.
Állandó diakónus férjemmel négy gyermeket nevelünk.

Udvardyné Dr. Tóth Lilla

szolgálatvezető, Creighton Módszer oktató, EGÉSZségért szolgálat

Közel 30 éve dolgozom pszichiáterként . Tréner és pszichodráma asszisztens végzettségekkel rendelkezem, kognitív viselkedésterápiás pszichoterápiás tanulmányokat folytattam, és szükség esetén  coachinggal is segítem a hozzám fordulókat.  Oktatási területen jelenleg a Meghallgató Szolgálat elméleti és gyakorlati képzését, szupervízióját végzem. Keresztyén szakemberként fontosnak tartom a test-lélek-szellem dimenzióját egyaránt magába foglaló EGÉSZséget,  amit elsősorban nem a tünetek hiánya mutat meg, hanem a kapcsolat-sebeink gyógyulását kísérő újrakapcsolódás és békesség önmagunkkal, másokkal és a Feljebbvalóval.

Komplex, egyénre szabott segítséget és fejlődési lehetőséget ajánlok egy védett szakmai térben azoknak, akik világnézettől függetlenül megkeresnek.  

Református gyökerű nagycsaládból származom, evangélikus gyülekezetbe járok. Két gyermekem született, férjemmel Kaposváron élünk.

Dr. Zsoldos Enikő

szakmai vezető, pszichiáter szakorvos, tréner, pszichodráma asszisztens, coach, EGÉSZségért szolgálat