Út, amely elvezet önmagunkhoz

Kommunikációval minden megoldható

Göldner Krisztina coach-ként, azaz életvezetési tanácsadóként, segítőként látja el feladatait az Irgalmasság Házában. Leginkább kommunikációs szakembernek tartja magát. Olyan személynek, aki segít az embereknek a mindennapjaikban eligazodni.

 

– Közös célunk, hogy megtaláljuk a megoldást a problémákra, s hiszem, hogy a megoldás mindenkiben ott rejtőzik. Kommunikációval minden megoldható – mondta Göldner Krisztina.

– Gyakran halljuk: kommunikálni mindenki tud…

– Ez így van, de mégis azt tapasztalom, nem merünk problémákat vetíteni a másik elé, nem merünk odaállni a másik elé kérni.

– Miért, félünk?

– Igen, félünk a visszautasítástól, a csalódástól, félünk attól, hogy nem lesz eredménye annak, hogy ha saját igényeinket a másik felé vetítjük. Ezért a problémák bennünk maradnak, a lelkünkben, a szívünk mélyén, és kikezdik az ember pszichéjét, testét.

– Ki az a coach?

– Egy segítő ember, aki vezetett feladatokkal, kérdésekkel próbálja az ügyfelét rávezetni arra, hogy kiderüljön, milyen megoldási kulcs van a kezében, amivel megnyugtatóan képes kezelni és elfogadni a helyzetét.

„Tulajdonképpen egyéni problémákkal foglalkozunk, hiszen mindenkinek egyénileg kell(ene) megtalálnia önmagát.”

– Milyen témákkal „bombázhatnak”?

– Családi elakadásokkal, gyerek-szülő közötti problémákkal. Tulajdonképpen egyéni problémákkal foglalkozunk, hiszen mindenkinek egyénileg kell(ene) megtalálnia önmagát, s csak ezt követően lesz majd képes társban vagy csapatban gondolkodni.

– Mindennek többletet ad az, hogy az Irgalmasság Házában zajlik a segítés…

– Ez valóban fontos. Azt szeretném, ha minél több hívő és nem hívő megtalálja azt a lehetőséget, azt az útvonalat, ami segít a helyzetén. Az is jó, hogy van már egy ilyen központ, ahol együtt állnak rendelkezésre különböző szakemberek, így könnyebb ránk találni, mintha szanaszét lennénk a városban, a világban.

– Mi történik a találkozásokon?

– Az első ülésen beszélgetünk, ismerkedünk, bizalmat szavazunk egymásnak, majd folyamatosan feltárulnak azok a problémák, amelyeket szeretne megoldani. 3-5-10 ülés után van esély arra, hogy már láthatja a megoldást.

– Mi történik akkor, ha a coach nem tud segíteni?

– Van lehetőség arra, hogy tovább küldjük más szakemberhez.

EGÉSZségért Szolgálat - Coaching

Bejelentkezési űrlap (EGÉSZségért Szolgálat - Coaching)

Kérjük, foglalja össze néhány mondatban, miért venné igénybe szolgáltatásunkat!

Az itt megadott adatokat és információkat bizalmasan kezeljük.

Ha nem választott a fenti listából, kapacitásaink függvényében irányítjuk szakemberünkhöz, aki felveszi önnel a kapcsolatot. Indokolt esetben az árból engedmény kapható.