Lelkigondozás

12 000 Ft/alkalom

A lelkigondozó lélektanilag és teológiailag szakképzett segítő (ökumenikus alapon, mentálhigiénés és spirituális  tapasztalattal). A lelkigondozói folyamatba az egy alkalmas, vagy rövid folyamatok során az élet bármely területének problémái behozhatók, miközben a lelkigondozó sosem térít: elfogadja a klienst úgy, ahogy van. A lelkigondozó nyitott az Isten, az istenkapcsolat és spirituális kérdések témáira, és ha a kliens igényli, imádkozik is a kliensért. Lelkigondozóra életünk határhelyzeteiben van a legnagyobb szükségünk, hiszen a krízisek, válságos időszakok gyakran alapjainkban ráznak meg minket. „Minden életkérdés hitkérdés, minden hitkérdés életkérdés”. (Hiltner)  A lelkigondozói gyógyító folyamatban az élethelyzeti, életvezetési nehézséggel, érzelmi elakadással küzdőknek lehetősége nyílik az erőforrások mobilizálására, az elakadások átdolgozására, ezáltal segítve az új egyensúly megtalálását, az életminőség és pszichés jóllét javulását.

A lelkigondozás nem egészségügyi ellátás. Betegségszintet elérő problémák (pszichiátriai zavarok, mint például pánikbetegség, súlyos depressziós epizód, stb.) esetén a hozzánk fordulókat továbbirányítjuk szakellátásba, pszichiátriai / pszichoterápiás rendelésre, személyre szabottan segítve a megfelelő ellátási forma megtalálását.

Az önmagunkhoz, családtagjainkhoz, embertársainkhoz és Istenhez fűző kapcsolódásunk sérülései, a nagy változások, a veszteségek átalakító ereje idején fontos, hogy olyan ember mellett találjunk rá erőforrásainkra a következő lépésekhez, aki szilárd értékrendjében lehorgonyozva teljes, feltétel nélküli elfogadással nyújt szeretetteljes meghallgatást, remél,  akkor is, amikor minden besötétül.

Elérhető munkatársunk

Több, mint 25 éve szegődöm társául azoknak (egyéneknek, csoportoknak), akik segítségért fordulnak hozzám. Kísérem őket kisebb-nagyobb kríziseikben, hogy a nehézségből növekedés, a fájdalomból fejlődés fakadjon. A közös úton új szempontokkal, új eszközökkel, az erőforrások mozgósításával együtt találunk távlatokat. Tapasztalataimban érlelt Reménnyel vagyok jelen azok számára, akik az önmagukkal és másokkal való kapcsolatukban, akár életük értelméről gondolkodva keresnek válaszokat. Világnézeti hovatartozástól függetlenül pszichológusi és szupervizori szakmai eszköztárammal segítek, hogy megtalálják helyüket, és hivatásukban, munkájukban kibontakozzanak. Aki lelkiségi témában szólít meg, azzal az Istenhez fűző egyre bensőségesebb kapcsolat lehetőségeiről beszélgethetünk.

Sok éve tapasztalom a kapcsolódás erejét és azt, hogy az igaz kapcsolatban új élet születik. Hiszek a Találkozás gyógyító erejében, és a Jelenlétben.

A Találkozásban átváltoznak a történeteink, mi magunk is átalakulunk.

Szakemberként, szerzetes testvérként szeretettel várom azokat, akik megtisztelnek bizalmukkal.

Törőcsik Júlia Mária SSS

Tanácsadó szakpszichológus, szupervizor, gyásztanácsadó, lelkigyakorlat-kísérő

EGÉSZségért Szolgálat űrlap - lelkigondozás

Bejelentkezési űrlap (EGÉSZségért Szolgálat - Lelkigondozás)

Kérjük, foglalja össze néhány mondatban, miért venné igénybe szolgáltatásunkat!

Az itt megadott adatokat és információkat bizalmasan kezeljük.

Ha nem választott a fenti listából, kapacitásaink függvényében megfelelő szakembert ajánlunk, aki felveszi önnel a kapcsolatot. Indokolt esetben az árból engedmény kapható.