Creighton Módszer oktatás

12 000 Ft/alkalom

A Creighton Módszer egyike a hazánkban is elérhető természetes cikluskövetési módszereknek.
A női ciklus során zajló belső hormonális változások jellemző testi jelekkel járnak együtt. Ha a testünk által küldött jeleket megfigyeljük, táblázatba vezetjük és értékeljük, akkor tudni fogjuk, mi történik a ciklusunkban, testünkben. Ezt jelenti a cikluskövetés.
Mivel minden nőnek egyedi ciklusai vannak, így sokkal pontosabb információkat kaphatunk a testünk működéséről, ha folyamatosan nyomonkövetjük annak jelzéseit – ezáltal tudni fogjuk, hol tartunk a ciklusunkban, és, hogy van-e valamilyen rendellenes eltérés. Tehát a prevenciót és a diagnózis felállítását is segítő eszköztárról van itt szó.
Ezen túlmenően a Creighton Módszer valódi családtervezésre is használható: várandósság elérésére és (hormonmentes) elkerülésére egyaránt. A NaProTechnológiával kiegészítve nagy segítséget jelenthet a gyermekre vágyó pároknak. Ugyanakkor a termékeny/terméketlen időszakok ismeretében a pár felelősségteljesen dönthet az intim együttlét időpontjáról, ezzel megelőzhető egy nem tervezett várandósság vagy akár egy abortusz.
Végül, a Creighton Módszer használata magabiztosabbá tesz, és hozzájárul a pozitív testkép kialakulásához is.

Elérhető munkatársunk

Az ELTE-n végeztem biológusként, PhD fokozatot funkcionális MRI témában szereztem. Családakadémia, Családi Életre Nevelés, valamint TeenStar személyiségfejlesztő és szexuálpedagógiai képzésben vettem részt. Ezen kívül a „9 hónap – 1 tanév” életvédelmi és a „Támasznyújtás pre- és perinatális gyász esetén” képzést is elvégeztem.

A Kaposvári Egyházmegye egyik életvédő referenseként szívügyem minden magzati élet védelme, az abortuszok megelőzése. A prevenció mellett fontos számomra a krízisben levő kismamák támogatása. Ezen kívül a magzatvesztés utáni gyászfeldolgozásban segítek, részt veszek a „Ne félj, nem ítéllek el!” lelkigyakorlatok vezetésében, pre- és perinatális gyász utáni támasznyújtásban.

Creighton Módszer oktatóként kiemelt fontosságúnak tartom a gyermekre vágyó házaspárok testi és lelki segítését, valamint a termékenységtudatosság népszerűsítését.
Állandó diakónus férjemmel négy gyermeket nevelünk.

Udvardyné dr. Tóth Lilla

EGÉSZségért Szolgálat űrlap - Creighton

Bejelentkezési űrlap (EGÉSZségért Szolgálat - Creighton Módszer oktatás)

Kérjük, foglalja össze néhány mondatban, miért venné igénybe szolgáltatásunkat!

Az itt megadott adatokat és információkat bizalmasan kezeljük.

Ha nem választott a fenti listából, kapacitásaink függvényében megfelelő szakembert ajánlunk, aki felveszi önnel a kapcsolatot. Indokolt esetben az árból engedmény kapható.