Bálint-csoport

3 000 Ft/fő/alkalom

A Bálint-csoport módszerét Bálint Mihály orvos, pszichoanalitikus dolgozta ki az 50-60-as években, mely a klinikai esetmegbeszélő csoport prototípusa, világszerte elterjedt.

A csoport célja, hogy támogató légkörű csoportban lehetőséget biztosítsunk a konfliktusos helyzetek elemző megbeszélésére, hosszú távon segítve:

a kommunikációt,

szakmai és személyes kompetencia fejlődését,

az önismeret mélyülését,

konfliktuskezelési repertoár gazdagítását, és

áttételesen a kiégés megelőzését is segíti.

A Bálint-csoportokon olyan esetekkel foglalkozunk, amikor a segítő/szakember elakadást tapasztal egy kliensével. Egészségügyi, szociális, pedagógiai, lelkigondozói területen dolgozó szakemberek számára ajánlott csoportforma. A modern Bálint-munka segít a csoportban résztvevő segítőknek konfliktusos eseteit kezelni, munkája hatékonyságát növelni, szakmai szerepében kiteljesedni. A Bálint-csoportban résztvevő szakembernek nő a munkahelyi elégedettsége, jobb kapcsolatot teremt a kollégákkal és kliensekkel, könnyebben dönt, önismerete mélyül, csoportos támogatást kap a nehéz esetek kezeléséhez.

Csoportra jelentkezés a honlapon keresztül vagy a portán megtalálható űrlap kitöltésével lehetséges.

A csoport menetéről és bővebb információkról itt olvashat: https://www.balinttarsasag.hu/

Elérhető munkatársunk

2005-ben költöztem lelkész férjemmel Somogy Vármegyébe. Két gyermekünk született. 2015 óta vagyok a Kaposi Mór Oktató Kórház református kórházlelkésze, a Lelkigondozói Szolgálat vezetője. A teológia mellett szociális és mentális szakirányba képeztem magam tovább. Ezekből nyert ismereteimet igyekszem a betegek és a kórházi munkatársak támogatására, lelkigondozására fordítani. 

Perpékné Papp Éva

Pedagógusként 26 éve, segítő szakemberként 7 éve dolgozom a Kaposvári Munkácsy Mihály Gimnáziumban. Fő segítői tevékenységeim közé tartozik az egyéni mentálhigiénés esetvezetés személyközpontú fókusszal serdülők és felnőttek számára. Az Irgalmasság Házában Bálint-csoportok társvezetőjeként Perpékné Papp Éva kollégámmal segítem a hozzám fordulókat.

Rajnai László

EGÉSZségért Szolgálat űrlap - Bálint csoport

Bejelentkezési űrlap (EGÉSZségért Szolgálat - Bálint-csoport)

Kérjük, foglalja össze néhány mondatban, miért venné igénybe szolgáltatásunkat!

Az itt megadott adatokat és információkat bizalmasan kezeljük.

Ha nem választott a fenti listából, kapacitásaink függvényében megfelelő szakembert ajánlunk, aki felveszi önnel a kapcsolatot. Indokolt esetben az árból engedmény kapható.