Együtt megtalálni a válaszokat

Az emberek jól akarnak élni kifelé és befelé is

Győrfy Zsófia alapvégzettsége ugyan tanító, de jelenleg öt gyermeküket nevelik férjével. Számos terület ismerője, elvégezte többek között a Schönstatt mozgalom családakadémiáját. Az Irgalmasság Házában coach-ként tevékenykedik.

 

– A coaching partneri együttműködés két ember között. Nem tanácsadás, nem segítő szolgálat, egy támogató folyamat, mely szabadságra és elfogadásra épül mindkét fél részéről. Annak tudunk segíteni, akinek van valamilyen nem pszichés eredetű elakadása, melyre együtt keressük és találjuk meg a válaszokat.

– Mennyi ideig tart egy ülés?

– 60-90 perc, az ügyfél dönti el, mennyi idő szükséges számára. Egy-egy folyamat általában 6-8 alkalomból áll, melyre együtt szerződünk. De ezt is – mint sok minden mást a coaching során – rugalmasan kezeljük, igény szerint alakítjuk.

– Mi van akkor, ha azt veszed észre, hogy már a kérdések nem segítenek?

– Ez is feladata a coach-nak, hogy felmérje azt, mi az, ami már nem az ő asztala, s megpróbálja oda irányítani az ügyfelet, ahol megfelelő segítséget kap.

„Magam is ámulok azon, hogy hova lehet eljutni egy-egy alkalommal. Fontos, hogy minél többen megismerjék ezt a technikát.”

– Vannak-e jellemző témák, amelyek szóba jöhetnek?

– Lehet ez bármi olyan szakmai vagy magánéleti helyzet, ahonnan a kliens nem tud továbblépni. Gondolhatunk itt munkahelyi problémákra, akár munkahelyváltás kérdésére , de egy párkapcsolati elakadásra is.

A döntésképtelenség, a bizonytalanság szintén nagy gát, ám ha van egy külső személy, aki felteszi azokat a kérdéseket, amiket ő nem tesz fel magának vagy éppen visszahallja saját mondatait a coach-tól az nagy lendületet adhat. Gyakran mondják az ügyfelek: „Tényleg, ezt én mondtam? Nem is emlékszem rá!”.

Sokszor magam is ámulok azon, hogy hova lehet eljutni egy-egy alkalommal. Fontosnak tartom, hogy minél többen megismerjék ezt a technikát.

– Vallásosnak kell lenni ahhoz, hogy ez működjön?

– Nem. Teljesen mindegy, hogy hívő-e az illető. Mindenkinek vannak problémái, az emberek jól akarnak élni kifelé és befelé is. A coaching ebben lehet nagy segítség.

EGÉSZségért Szolgálat - Coaching

Bejelentkezési űrlap (EGÉSZségért Szolgálat - Coaching)

Kérjük, foglalja össze néhány mondatban, miért venné igénybe szolgáltatásunkat!

Az itt megadott adatokat és információkat bizalmasan kezeljük.

Ha nem választott a fenti listából, kapacitásaink függvényében irányítjuk szakemberünkhöz, aki felveszi önnel a kapcsolatot. Indokolt esetben az árból engedmény kapható.