Az Úrral lehet csak teljes az életünk

Ha nem beszélgetünk Istennel, akkor kiürül a szeretettankunk!

Balogh M. Mónika, az Imádság Háza vezetője hiszi, hogy a dicsőítés az ima és az Ige olyan belső átalakulást hoz életünkbe, amely szavakba nehezen önthető. Át kell élni mindenkinek.

 

– Alapvetően Márta – azaz szolgáló-természetű ember voltam mintegy 40 évig, majd az imában való megújulás, elmélyülés, szemlélődés sok változást hozott az életemben.

– Kaposváron mikor kezdődött el az Imádság Háza szervezése?

– A covid ideje alatt, a legnagyobb bezártság kezdetén Laci atya kérésére 80 ember kezdett imádkozni a püspökség kápolnájában, a járvány végéért, illetve olyan célokért, amik az Imádság Házák általános imaszándékai is. Az egyházért, a társadalom megújulásáért, a keresztények egységéért, megtérésekért, kiengesztelődésekért, gyógyulásokért, a Szentlélek kiáradásáért és ajándékaiért, Izrael népéért, evangelizációért, új megtérésekért folyik az ima.

– Ha bárki szeretne bekapcsolódni az imába, mit kell tudni róla, hogy működik az Imádság Háza?

– Az Imádság Háza egy 30 m2-s imaterem mely nap közben 8.00 – 19.30 óra között nyitva áll. Várja mindazokat, akik közösségben szeretnének együtt dicsőíteni, imádkozni. Az imaterem életét egy szolgáló közösség vezeti, akik vállalták, hogy hangszeres vagy csendes dicsőítő imáikkal rendszeresen vezetik az imaórákat. Ökumenikusan működünk, várjuk mindazokat, akik dicsőítő, hálaadó lelkülettel, gitárral, zongorával, hegedűvel, dobbal vagy az Igével, Szentírással, csendes szemlélődéssel szeretnék együtt tölteni az időt Istennel.

– Hogyan dolgoztok?

– Több különböző szolgálatunk van. Álltalánban önkéntesekkel együtt. Van egy közel 80 fős imaközösségünk, akik heti rendszerességgel imádkoznak. Mivel erős küldetést kaptunk a dicsőítő lelkület mélyítésére, meghívások mentén felépült a „Meghívtál” zenekar az elmúlt 3 évben. Dicsőítő alkalmakat és évente 1-2 koncertet szervezünk. Emellett több fajta (bentlakásos, vagy a hétköznapi munka mellett végezhető) lelkigyakorlatot is szervezünk, meghívott lelkigyakorlat-kísérőkkel, önkéntesekkel.

– Milyen hozadéka lehet az Imádság Házának?

– Az Imádság Házában óránként imádkozunk a keresztények egységéért, az ökumenéért, a békéért, a társadalom megújulásáért, megbocsátásért, gyógyulásokért. Ezek társadalmi és közösségi szinten is fontosak. A dicsőítések között kapcsolatok is kialakulnak, az Istennel folytatott személyes ima pedig ad egy szavakkal nehezen kifejezhető, belső személyes átalakulást. A dicsőítésre és a hálaadásra nincsenek szavak. Mint ahogy arra sem, hogy miként teheti teljessé életünket az Úr. Sokszor halljuk: az emberek az imát hagyják el legelőször; ha egy kapcsolatból hiányzik a beszélgetés, könnyen eltávolodnak egymástól a felek. Ugyanez érzékelhető Istenkapcsolatunkban is. Ha nem beszélgetünk vele, akkor kiürül a szeretettankunk.

Az imaterem egy befogadó hely, ahol békére, gyógyulásra, elcsendesedésre és kapcsolatokra találhatsz ha eljössz.

Mi várni fogunk!