Lelkigyakorlatok

Varga László megyéspüspök atya éves lelkigyakorlatát három különböző módon szervezzük meg az érdeklődőknek.

Tavaszi lelkigyakorlat

Általában április végén, május elején szervezzük, 50 év alatti fiataloknak és gyermekeket nevelő családoknak. A lelkigyakorlat része a gyermekprogram, amíg a szülők vagy szülő részt vesz a lelkigyakorlaton, addig a gyermeke is tartalmas programokon vehet rész, melyet hozzáértő szakemberek vezetnek. A gyermekek életkori határai 3-16 év.

A lelkigyakorlaton elhangzottak egyedül, kiscsoportban vagy párként is feldolgozhatók.

Kísérő program a hangszeres dicsőítés és a „meghallgatás”, melyben segítő beszélgetésben képzettek a meghallgatók, valamit a Megbocsátás útja, mely egy 5 km hosszú túra állomásokkal.

Nyári lelkigyakorlat

Ez a lelkigyakorlat a dicsőítésről szól 2,5 napon át. Az augusztus közepén tartott lelkigyakorlaton, a Kaposvár és környékén szolgáló dicsőítő zenekarok és énekesek váltják egymást.

A lelkigyakorlat csúcspontja a kiengesztelődési délután, ahol a gyóntatás mellett a résztvevők áldásban is részesülnek a jelenlévő atyáktól.

A programnak része még a meghallgatás, kiscsoportos beszélgetés, a közbenjáró ima, az ismerkedős játékos este, valamint éjszakai virrasztás/szentségimádás is.

Őszi lelkigyakorlat

Az őszi lelkigyakorlatot szeptember végén, október elején tartjuk. Az előadások között teljes csend van, beszélgetni a Meghallgató szolgálat testvéreivel, valamint az étkezések és az esti találkozások ideje alatt lehet.

Az elmélkedésekről a csendben, a Porta Pacis Lelkigyakorlatos Ház körüli sétákon, a szentségimádások idején mélyedhetnek el a résztvevők. Ez a lelkigyakorlat a témák személyes belső úton való egyéni feldolgozását segíti, amiben, ha szeretnének, a nap végén osztozhatnak a vendégek.

A lelkigyakorlatok helyszíne a Porta Pacis Lelkigyakorlatos Ház, a résztvevők létszáma legfeljebb 100 fő.

A lelkigyakorlatokra regisztrációval lehet jelentkezni, mely a Lelkigyakorlat fül alatt lesz majd elérhető. Érdeklődni szintén a megadott e-mail címeken lehet.

Célunk az, hogy minden életállapotban élő elérje a lelki felfrissülés, növekedés lehetőségét.