Munkatársaink

Balogh M. Mónika

Jubilate Imádság Háza – szolgálatvezető

Budapesten születtem, katolikus családban nőttem fel. Kaposvárra 1995-ben költöztem, amikor férjhez mentem. Két felnőtt gyermekem van, Eszter és Barnabás.
A Szent Imre Öröksége Alapítványnál dolgoztam 17 évig, ahol kisgyermekes családokkal és közösségépítéssel foglalkoztam. Gyógypedagógiai és közoktatásvezetői végzettségem van. 2017 óta a Kaposvári Püspökségen dolgozom, mellette kezdtük el szervezni a Kaposvári Imádság Háza szolgálatát.

Az első 40 évemben „Márta lelkülettel” éltem. Egy tréningen, ahol az életközepi válsággal foglalkoztunk hallottam meg, hogy az érintett életkorban nem új dolgokba kell belevágni, hanem más szintre kell emelni, ami boldoggá tesz, éltet. Ezért amikor meghívást kaptam a Szent Fausztina Irgalmasság Háza szervezésébe, már korán eldöntöttem, hogy az Imádság Háza lesz, mint „Mária lelkülete” aki a jobbik részt választotta az életközép utáni külső és belső utam.

Bővebben…

Komár Kornélia

Jubilate Imádság Háza – munkatárs, gazdasági vezető

Közgazdász/szociálpedagógus, empowerment szemléletű vezető, feleség, 3 gyermek édesanyja, szenvedélyes Isten-kereső, de elsősorban Isten szeretett gyermeke vagyok.

A Jubilate Imádság Házába Varga László püspök atya egyik nyári lelkigyakorlatán keresztül vezetett az utam, amikor Balogh Móni meghívott, hogy segítsek neki a szervezésben. Az Imádság Házában attól a lelkigyakorlattól kezdve, immár 5 éve szolgálunk együtt.

Életem forrása az Isten, a Vele töltött személyes, csendes idő, de nagyon szeretek másokkal együtt imádkozni és dicsőíteni is.

A munkámban sok örömöt lelek, nagy tűz és erős küldetéstudat él bennem. A világban, mindazokon a helyeken, ahová Isten állít engem, meg szeretném mutatni Isten szeretetét. Meggyőződésem, hogy a tudomány (közgazdaságtan, szervezés, vezetés, stb.) eszközei jó kezekben, szelídséggel és alázattal használva őket, hatékonyan tudják szolgálni Krisztus ügyét: “Menjetek tehát, tegyétek tanítványommá mind a népeket! És tanítsátok meg őket mindannak a megtartására, amit parancsoltam nektek.” (Mt 28,19a;20a).
Hálás vagyok azokért a feladatokért, melyekre meghívást kaptam. Ezeken keresztül szeretetválasz lehetek Isten végtelen és pótolhatatlan szeretetére. Jó érzéssel tölt el, hogy mindazt, amim van, a Jóisten fel tudja használni mások javára.
Folyamatokban, rendszerekben gondolkodom, szeretem felfedezni, megérteni az összefüggéseket, leegyszerűsíteni a bonyolultnak látszó dolgokat. Szociálisan érzékeny gazdasági szakemberként nagyon érdekelnek az emberek, az emberi kapcsolatok, különösen a szervezeteken belüli kapcsolódások és ezen kapcsolódások összefüggésrendszere és hatása a szervezeti működésre.

A Szent Fausztina Irgalmasság Házában a korábbi szolgálataim mellett jelenleg a gazdasági folyamatokat segítem.

Törőcsik Júlia Mária SSS

Jubilate Imádság Háza – lelkigyakorlat kísérő, dicsőítésvezető

A lelkigyakorlat-kísérés számomra egy szóval kifejezve: ima

Különleges megérintettség, ahogy társul szegődöm melléd, testvérem, és együtt keressük a forrást, az Élet forrását: Istent.

Lelki vezetőként elsődleges feladatom kiüresíteni önmagam, engedni a Megszentelő Szeretetet, hogy Krisztus éljen bennem, és ahogy veled ülök, vele találkozz. 

A lelkigyakorlatban a találkozás ünnep, ahol megnyílik az ég, a megérintődéstől újjászületik a szó, amikor új távlat, új felismerés fakad….

Mert megérkezik számodra is a Jelenlét tapasztalata. 

A lelki vezetői beszélgetés ima.