Alpha

Mi az Alpha?
Az Alpha egy programsorozat, amely a kereszténység alapjainak felfedezésében segíti a résztvevőket. Mindegyik előadás más kérdést jár körbe a hitről, és beszélgetésre hívja a hallgatókat. Az Alpha mindenkinek szól. A világ minden táján tartanak csoportokat kávézókban, templomokban, egyemeken, otthonokban vagy máshol. Nincs két egyforma Alpha, de általában három dologban mindegyik megegyezik: étkezés, előadás és egy jó beszélgetés.
Étkezés
Akár egy konyhaasztalt körbeülő baráti társaságra, akár egy gyors kávézásra és sütizésre gondolunk, az étel mindig összehozza az embereket. Így van ez az Alphán is. A legtöbb alkalom étkezéssel kezdődik, mert ez egy nagyszerű módja a közösségépítésnek és egymás megismerésének.
Előadás
Az előadások úgy lettek kialakítva, hogy ösztönözzék a beszélgetést. Egy előadás kb. 30 perc hosszú, és élőben vagy videóról is elhangozhat. A hit nagy kérdéseit és a kereszténység alapjait járják körbe olyan kérdések mentén, mint Kicsoda Jézus?; Hogyan lehet hitem?; Miért és hogyan imádkozzam?; vagy Hogyan vezet minket Isten?
Beszélgetés
Ez minden bizonnyal a legfontosabb része az Alphának: itt lehetőség nyílik témákról való eszmecserére és a kiscsoportban való beszélgetésre. Bármit lehet mondani vagy kérdezni (komolyan). Ez egy lehetőség, hogy meghallgass másokat, és hozzátedd a saját nézőpontodat egy őszinte, barátságos és nyitott környezetben.