Munkatársaink

Szeifertné Győrfy Zsófia

Közösségépítés szolgálatvezetője, coach

Szeretnénk behívni a házba az embereket és megmutatni, azokat a kincseket, melyekkel itt gyarapodhatnak. Fontos számunkra, hogy jelenlétükkel, személyükkel ők is gazdagítsák az Irgalmasság Házát.

Célunk, hogy különféle programokon keresztül értéket adjunk akár információ, akár élmény formájában, melyeket az emberek itt közösségben, másokkal együtt tapasztalhatnak meg.

Olyan programokat, képzéseket szervezünk, melyek egyéni és társadalmi szinten is segítik az életben való eligazodást,  és funkcionális támaszt, útmutatást adnak a hétköznapi küzdelmekhez.

A házban teret adunk a különböző testi vagy szellemi fogyatékkal élők közösségeinek is, és fontosnak tartjuk, hogy idővel minden korosztályhoz eljussunk és olyan programokat kínáljuk, amik érdekesek számukra és amelyeken szívesen részt vesznek, valamint illeszkednek az életkori sajátosságaikhoz.

bővebben…

Dr. Matykóné Szántó Mária

Csoportvezető, Alzheimer Café és Idősek Klubja

Dr. Matykóné Szántó Mária vagyok. Feleség, édesanya, nagymama, akolita .

Az életemet az emberek szolgálatába állítottam egészségügyi és szociális szférában. Boldog vagyok, hogy felkérést kaptam püspök atyától az Alzheimer Café és az Idősek Klubja vezetésére. Szívből remélem , hogy a 45 évnyi tudásom, tapasztalatom, a Jóisten segítségével a lehető legtöbbet tudja nyújtani az érdeklődőknek .
Szeretettel várok mindenkit!

bővebben…

Dr. Matykó Árpád

Csoportvezető, Alzheimer Café és Idősek Klubja

Dr. Matykó Árpád vagyok. Közel negyven éven át betegek gyógyításával foglalkoztam -mindvégig hitvesemmel együtt –
kórházban mint intenzív terápiás orvos, majd háziorvos voltam. Három gyermekünk és öt unokánk van.  Tizenhat évvel ezelőtt szenteltek római katolikus diakónussá az újabb elhívás megerősítéseképpen.

Az Irgalmasság Házában ránk váró feladataink, mind az Alzheimer Café, mind az Idősek Klubja  indítása, vezetése számunkra megtisztelő megbízás, hiszen a beteg emberek és hozzátartozóik segítése, gondozása, és az idős emberek támogatása egy jobb életminőség érdekében egész eddigi életünket meghatározó hivatás volt. Várakozással tekintek az új kihívás elé.

bővebben…

Dr. Brigovácz Éva

Segítő munkatárs, Alzheimer Café

1980-ban végeztem a Pécsi Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán. A végzést követően a Kaposi Mór Oktató Kórház Mozgásszervi rehabilitációs osztályon kezdtem dolgozni. Hálás voltam a Gondviselésnek, mivel ezen az osztályon különösen fontos volt a szigorúan vett orvosi tevékenységen túl a betegek lelkét is ápolni. A munkám során gyakran találkoztam demens, Alzheimer kórban szenvedő betegekkel is. Tapasztaltam, hogy ez az állapot mennyire megviseli a beteget és a családot is, emiatt sokszor kellett a hozzátartozóknak nehéz döntéseket hozni. Az élet úgy hozta, hogy a szűk családi körben is jelentkező betegség miatt, naponta találkoztam/találkozom az ápolás, gondozás nehézségeivel. Tudom, hogy mennyire magára hagyott, tanácstalan a gondozó. Nemcsak a beteg élettere szűkül be, hanem a gondozóé is.

Remek kezdeményezés volt a Alzheimer Café magyarországi megalapítása, és hogy mostantól Kaposváron az Irgalmasság Háza otthont és segítséget nyújt a rászoruló családoknak, ez külön öröm számomra!

Remélem hasznos tagja lehetek a közösségnek, és tudunk a mindennapi problémák megoldásához tanácsot, segítséget nyújtani a rászorulóknak.

bővebben…

Fehér Jánosné (Márta)

Segítő munkatárs, Alzheimer Café és Idősek Klubja

1986 óta dolgozok az idősgondozásban. 1994-től egészen a nyugdíjazásomig a dombóvári Egyesített Szociális Intézmény igazgatója voltam.

Élethivatásomnak tekintem az elesett embereknek nyújtott segítséget, törődést.

2002 óta szakmai vizsgaelnöki feladatokat látok el, és több éven keresztül oktattam a demencia gondozóképzésben. Az ország különböző pontjain vizsgáztattam a demencia gondozókat. Szakemberként, több éves gyakorlati tapasztalattal rendelkezem a demencia területén.

2004-ben a törvény adta lehetőséget kihasználva kialakítottuk az intézményben a demenciával élők részlegét. A szakmai programunk a demenciával élők egyéni szükségleteit vette figyelembe, célunk az életminőség biztosítása az élet legvégső határáig.

2016-tól két évig voltam a Zselic Katolikus Idősek Otthona szaktanácsadója, és a mai napig az „Életet az Éveknek” közhasznú alapítvány kuratóriumának elnöke vagyok.

bővebben…