Idősek Klubja

Én öreg?! Legyen a mostani 70 az új 50! Az időskor az élet vége vagy a koronája?

Sok szeretettel várunk minden 60 év feletti régebb óta fiatalt, aki szeretne vidám hangulatú, sok nevetéssel teli órát tölteni közösségben, ahol egy-egy estére elfelejtheti a korát.

A másfél órás együttlét alatt lesz játék, ének, tánc, előadás és sok-sok vidám pillanat.

Az alkalmakat minden hónap második kedd estjén, 17:00-től 18:30-ig tartjuk és a részvétel ingyenes.

Elérhető munkatársaink

Közel negyven éven át betegek gyógyításával foglalkoztam – mindvégig hitvesemmel együtt – kórházban mint intenzív terápiás orvos, majd háziorvos voltam. Három gyermekünk és öt unokánk van. Tizenhat évvel ezelőtt szenteltek római katolikus diakónussá az újabb elhívás megerősítéseképpen. Az Irgalmasság Házában ránk váró feladataink, mind az Alzheimer Café, mind az Idősek Klubja indítása, vezetése számunkra megtisztelő megbízás, hiszen a beteg emberek és hozzátartozóik segítése, gondozása, és az idős emberek támogatása egy jobb életminőség érdekében egész eddigi életünket meghatározó hivatás volt.
Várakozással tekintek az új kihívás elé.

Dr. Matykó Árpád

csoportvezető, Idősek Klubja

Feleség, édesanya, nagymama, akolita . 

Az életemet az emberek szolgálatába állítottam egészségügyi és szociális szférában. Boldog vagyok, hogy felkérést kaptam püspök atyától az Alzheimer Café és az Idősek Klubja vezetésére. Szívből remélem, hogy a 45 évnyi tudásom, tapasztalatom, a Jóisten segítségével a lehető legtöbbet tudja nyújtani az érdeklődőknek . 

Szeretettel várok mindenkit!

Dr. Matykóné Szántó Mária

csoportvezető, Idősek Klubja

1986 óta dolgozok az idősgondozásban. 1994-től egészen a nyugdíjazásomig a dombóvári Egyesített Szociális Intézmény igazgatója voltam.

Élethivatásomnak tekintem az elesett embereknek nyújtott segítséget, törődést.

2002 óta szakmai vizsgaelnöki feladatokat látok el, és több éven keresztül oktattam a demencia gondozóképzésben. Az ország különböző pontjain vizsgáztattam a demencia gondozókat. Szakemberként, több éves gyakorlati tapasztalattal rendelkezem a demencia területén.

2004-ben a törvény adta lehetőséget kihasználva kialakítottuk az intézményben a demenciával élők részlegét. A szakmai programunk a demenciával élők egyéni szükségleteit vette figyelembe, célunk az életminőség biztosítása az élet legvégső határáig.

2016-tól két évig voltam a Zselic Katolikus Idősek Otthona szaktanácsadója, és a mai napig az „Életet az Éveknek” közhasznú alapítvány kuratóriumának elnöke vagyok.

Fehér Jánosné (Márta)

segítő munkatárs, Idősek Klubja