Fejlesztő biblioterápia

3 000 Ft/fő/alkalom

„a biblioterápia nem jelent mást, mint tudatosítani és módszerré alakítani át saját tapasztalatunkat, élményeinket és mindazt, ami észrevétlenül valósult meg eddig”

(Oláh Andor)

A fejlesztő biblioterápiás foglalkozások célja, hogy egy olyan folyamat részévé váljunk, melynek során új keretbe helyezhetjük addigi meglátásainkat önmagunkról és a világról. Képessé váljunk más nézőpontból, tudatosan szemlélni élethelyzetünket, problémáinkat, és támogatást kapjunk, ha úgy érezzük, változtatni szeretnénk. Ezt a célzottan válogatott különböző olvasmányok feldolgozásán keresztül érjük el, úgy, hogy a csoportvezető segítségével eljutunk oda, hogy a résztvevők önmagukról beszéljenek.

Mindezt elfogadó és biztonságos környezetben, titoktartás mellett. A csoportos formának köszönhetően könnyebbé válik a másokhoz való kapcsolódás, oldódik a szorongás, elfogadást, türelmet tanulunk egymástól.

Sokféle szöveget használunk: szépirodalmi fikciót, újságcikket, dalszövegeket, napló részleteket, sőt akár saját szövegeket is. Sem irodalmi műveltségre, sem szöveg-kritikai szemléletre nincs szükség, hiszen nem műveket elemzünk, hanem szövegekhez kapcsolódó személyes élményeket osztunk meg.

Októberben induló, 4 alkalmas, havi rendszerességgel tartandó csoportunkban olyan középiskolásokat, fiatal felnőtteket várunk (15-22 éves korig), akik szívesen kipróbálnák a biblioterápiás módszereket. Akik szívesen beszélnének magukról és örömmel meghallgatnának másokat is. Akik szeretnék megtapasztalni azt az élményt, hogy nincsenek egyedül a küzdelmeikkel, akik szeretnék friss, új nézőpontból szemlélni önmagukat és környezetüket, vagy úgy érzik, bátorításra van szükségük egy nehéz élethelyzetben.

A foglalkozások havonta egy alkalommal keddenként, 17-18:30 óráig tartanak, csoportvezetővel történt előzetes egyeztetés alapján. Csoportra jelentkezés honlapon keresztül történik.

Elérhető munkatársunk

A PTE Bölcsészettudományi Karán végeztem magyar nyelv és irodalom szakos tanárként, 2012-ben. Pécsen és Budapesten dolgoztam az oktatás területén tanárként, és kipróbáltam magam élménypedagógiai, felnőttképzési területeken, illetve tréningek vezetésében is. 2019 óta elsősorban középiskolai pedagógusként dolgozom.
Biblioterápiás szemléletmódot és eszközöket évek óta alkalmazok az iskolai munkám során osztály és csoport szinten egyaránt. Az ebben rejlő lehetőségek kihasználására, valamint, hogy szélesebb körben is alkalmazni tudjam tudásomat és tapasztalataimat, 2022-ben fejlesztő biblioterapeuta szakirányú végzettséget szereztem a MATE Kaposvári Campusán.
Feleségemmel és kislányommal Kaposváron élünk.

Kántor Péter

EGÉSZségért Szolgálat űrlap - fejlesztő biblioterápia

Bejelentkezési űrlap (EGÉSZségért Szolgálat - fejlesztő biblioterápia)

Kérjük, foglalja össze néhány mondatban, miért venné igénybe szolgáltatásunkat!

Az itt megadott adatokat és információkat bizalmasan kezeljük.

Ha nem választott a fenti listából, kapacitásaink függvényében megfelelő szakembert ajánlunk, aki felveszi önnel a kapcsolatot. Indokolt esetben az árból engedmény kapható.