Kell egy csapat

2024 június 1-én csapatépítő napot tartott a Szent Fausztina Irgalmasság Háza EGÉSZségért Szolgálat 14 munkatársa és önkéntese Balatonbogláron.

A minőségi szolgáltatás a munkatársak kapcsolatával kezdődik. Ezért az EGÉSZségért Szolgálatban nemcsak szolgáltatásokat, hanem egy csapatot is építünk.

Szakembereink, vezetőink és a Meghallgató Szolgálat önkéntesei együtt kerekedtek fel egy esős szombat reggelen, hogy dr. Zsoldos Enikő tréner, coach, szakmai vezető segítségével közösen nézzenek rá arra, hol is tart jelenleg ez az építkezés, hogyan tudunk egymáshoz és a feladatainkhoz kreatívan kapcsolódva szintet lépni. Sajnos nem tudott mindenki eljönni, reméljük legközelebb ebben is az EGÉSZség felé mozdulunk.

Borús, sőt viharos volt a balatoni panoráma, ahogy közeledtünk a helyszínül szolgáló egyházmegyei nyaralóhoz. Szívünkben az otthoni gondokkal, hátunk mögött hagyott feladatok sorával, áldozatos családtagokkal, akik helytálltak a családi élet szövevényes kihívásaiban, hogy mi együtt tölthessük ezt a napot. Hogy rácsodálkozhassunk a megajándékozottság örömével, hányféle szín, hang, generáció és habitus van jelen közöttünk, és 2×2 órában megélhessünk egy vidám, tartalmas, koncentrált közösségi élményt. A délelőtti és délutáni feladatok között jutott idő a csevegésre, Balaton-parti sétára és pihenésre is.

Az előkészületekhez és a megvalósításhoz mindenki hozzátehette az erősségeit, színeit. Lehetővé téve a hangszeres közös éneklést és a tréninghelyszínen elfogyasztott fantasztikus ebédet is. Mire a kávén és süteményen is túl voltunk, a felhőknek már nyoma sem volt. (Aztán mire a nap végén hazaindultunk, visszajöttek, de a felhők márcsak ilyenek.)

Hogy mit viszünk magunkkal ebből a napból? Álljon itt a résztvevőktől néhány visszajelzés:

– a “jó helyen vagyok” megerősítő érzését;
– a jó humort, a közös nagy nevetések hullámait, az élményt, hogy kíváncsiak vagyunk egymásra;
– a közösségi élményeket, az elfogadó, vidám közeget;
– a nyitottság és őszinteség erejét.

Kellenek ilyen napok. Mert egy csapat több, mint csupán tagjainak az összessége.

Szerző: Dr. Zsoldos Enikő pszichiáter, tréner, coach

Fotó: Dr. Zsoldos Enikő