„Gyertek ti is, hogy pihenjetek egy kicsit.” (Mk 6, 30-34)

Június 8-án ismét bibliodrámát tartottunk az Irgalmasság Házában.

2023 novembere óta rendszeressé váltak csoporttalálkozóink, és egyre több az érdeklődő, illetve visszatérő lelkes ”játékos”.

A nyári szünet előtt mi is lehetett volna aktuálisabb témánk, mint a pihenés? A pihenés, ami a ma emberének hiányzik az életéből és mindennapjaiból egyaránt. Hogyan kapcsolódunk ki? Megengedjük-e magunknak? Valóban feltöltődünk?

Amint a Szentírásban olvashatjuk, Jézus maga is gyakran pihent meg, s ezt fontosnak tartotta tanítványai számára is. Ő maga hívja meg őket erre. Mindkét ”elem” lényeges tehát: megpihenni, Jézussal.

Az ismerkedés utáni bemelegítő játékokkal a hétköznapok rutinját, monoton rendjét jellemző érzéseket, hangulatokat jelenítettük meg. Majd a választott bibliai szakasz eseményét, a dolgos tanítványok szolgálatban megfáradt közösségét próbáltuk elképzelni. Mi mindennek örültek, hogyan tudták Jézustól kapott küldetésüket végezni? Voltak-e kudarcaik, szenvedtek-e elutasítástól?

Akárcsak mi, akiket Jézus pihenni hív, akikre kíváncsi, ahogy tanítványaira akkor. A vele való együttes pihenés valóban megállás, szemlélődés, kikapcsol(ód)ás, felüdülés, mely után a feladatainkhoz visszatérés örömteli, megújult szolgálatot jelenthet. Hiszen a pihenésnek az is célja, hogy jobbá tegye a szolgálatot.

Sok szeretettel hívunk mindenkit bibliodráma csoportfoglalkozásainkra ősszel is!

Szerző: Turi Beáta bibliodráma vezető

Fotó: Turi Beáta bibliodráma vezető